Bar. Restaurant. Hotel.
COMANDA DVS.:
Nimic comandat la moment.
Restaurant

Bar

Bauturile amestecate au fost savurate inca de la inceputurile civilizatiei, uni chiar afirmand ca primul cocktail a fost preparat din suc de lamaie si pudra de vipera.

Prima culegere de cocktailuri a fost publicata in secolul al 17 lea, si includea foarte multe retete destul de complicate. Editorul, Distillers Company of London, companie autorizata de regele Carol I, publicand de fapt un fel de agenda medicala, cocktailuri din respectiva lucrare avand rol de medicamente. Dar, nu consideram noi inca si acum ca unele cocktailuri sunt 'medicamente'.

Exista multe ipoteze despre originea cuvantului 'cocktail'. Ramane la latitudinea voastra sa decideti care din versiunile de mai jos pare cea mai plauzibila, putem insa considera ca toate sunt adevarate pana la proba contrarie.

Cuvantul 'cocktail' a fost definit pentru prima data intr-o revista americana in anul 1806, si suna cam asa: 'combinatie de alcool, zahar, apa (gheata?) si fructe. Cuvantul 'cocktail' se presupune ca nu era foarte larg raspandit la acea vreme, dar revista nu excludea posibilitatea ca acest cuvant sa fi fost folosit pana atunci cu un inteles mult mai limitat.

Una dintre cele mai vehiculate teorii suna cam asa: in timpul razboiului de independenta sin SUA, proprietarul casei de oaspeti, Betsy Flanagan, a carei clienti erau ofiteri din armatele lui Lafayette si Washinton, a preparat o data o masa dintr-o gaina furata de la vecinii simpatizanti ai englezilor. Pentru a sarbatorii mica sa victorie, a decorat paharele care erau folosite la servirea cinei cu penele pasarii. Oaspetii sai francezi ar fi inchinat in cinstea ei strigand: 'vive le cocktail!'.

Urmatoarele doua povesti vin din Mexic:
Pe una din plajele Mexicului este un mic oras numit Campeche, loc unde marinarii englezi obisnuiau sa bea punch-uri traditionale 'dracs'. Pentru a amesteca in vauturi se foloseau linguri de lemn cu o anumita forma. Localnicii le numeau 'cola de gallo', in engleza 'cock's tail' (coada de cocos). Mai tarziu marinarii englezi au inceput sa foloseasca acelasi nume si pentru punch-uri. In timpul unei vizite la o capetenie a unui trib local, ofiterii marinei americane au fost serviti cu bauturi exotice preparate de fiica sefului X-octl. In onoarea fiicei sefului de trib ofiterii au botezat bauturile cock-tails, cuvantul englezesc care era cel mai aproape de pronuntia numelui acesteia.

O alta teorie atribuie originea cuvantului 'cocktail' francezilor, pornindu-se de la denumirea punch-ului pe baza de vin preparat in regiunea Bordeaux si denumit coqetel.

Pe langa aceste exista probabil numeroase alte teorii, toate poate la fel de adevarate. Un lucru este sigur, nu exista un raspuns definitiv la aceasta intrebare.

Prima colectie adevarate de cocktailuri a fost scrisa de catre Jerry Thomas, in 1862, si intitulata 'Bon Vivant's Guide, or How to Mix Drinks'.

Cocktailurile asa cum le stim noi, au devenit populare pentru prima data in SUA. La inceput, cel mai adesea erau bauturi gata preparate ce erau servite la evenimentele sportive sau picnicuri, si mai putin in baruri. Primul cocktail bar in Londra s-a deschis abia dupa prima decada a secolului trecut. Interesul international pentru cocktailuri a fost trezit in anii 1920, atunci cand prohibitia din SUA a condus tara in era cocktailurilor.

In zilele noastre se arata mare respect pentru cocktailurile clasice, dar, in acelasi timp preferintele si gusturile noastre sunt in continua schimbare, lucru ce tine vie dorinta de a experimenta in lumea cocktailurilor - lume a carei origine nu va fii niciodata descifrata.

Restaurant

Design-ul original al restaurantului-pub "Passepartout” este complimentat cu un meniu bogat, care include feluri traditionale ale diferitor tari. Aici puteti gusta si vestitul quiche-lorraine frantuzesc, si pasta italiana, si sandviciuri sau toasturi engleze, si bucate orientale, precum si multe altele.

Restaurantul va ofera un spectru larg de feluri din carne si peste în variante diverse, inclusiv pregatite la gratar. De asemenea, puteti savura multiplele gustari, supe si sosuri.

La o ceasca de ceai sau cafea va puteti delecta cu spiritul localului împreuna cu prietenii sau partenerii. Daca preferati ceva mai tare, comandati o sticla de rom sau tequila. Amatorii de dulciuri vor fi serviti cu deserturi, retetele carora au fost elaborate de catre bucatarii restaurantului.

Meniul restaurantului este permanent reînnoit si completat cu bucate noi, de aceea fiecare vizita la "Passepartout” va deveni pentru Dvs. o descoperire placuta.

MENU:
Gustări
Ciorbe şi supe
Bucate calde
Garnituri
Deserturi
Băuturi răcoritoare
Băuturi fierbinţi
Băuturi alcoolice
Bere şi snack-uri
Vinuri
Cocktailuri
Tutun
CONTACTE:
mun. Chişinău,
str. Kogâlniceanu 62
+ 373 (22) 27-94-82
+ 373 68 300 825
+ 373 68 300 805
toate contacturi
© 2024. "Passepartout". Bar. Restaurant. Hotel. Toate drepturile sunt rezervate.